Regler

• Cosplayen skall vara självtillverkad, småsaker av mindre betydelse kan vara köpta, saker som tex; handskar, helsvarta byxor, linnen, strumpbyxor , bh;ar etc är tillåtet, men i helhet skall saker vara självtillverkade. Alla tävlande kommer få fylla i ett litet formulär under genrepet om hur mycket du gjort själv/fylla i över Internet innan eventet.
• Dräkten måste följa Svea rikes lag, dvs tänk anständighet. Det är inte ok att vara halvnaken på allmän plats.
Cosplaytävlingen går ut på att du ska samla poäng, ju mer du gjort själv desto högre poäng får du.
Kriterier
Juryn tittar efter:
• Hantverk – Hur välgjort är dräkten
• Fysisk likhet – Ögonfärg, Kroppsbyggnad etc
• Beteende – Hur bra imiterar personen karaktärens beteende
• Kreativitet – Nyskapande, om du är först med att cosplaya en viss karaktär och/eller om du har en awesome lösning som får dig att sväva eller dylikt.

Cosplaysketch
Tävla i att underhålla en publik i form av sketcher, iklädd cosplaydräkter! En populär tävling som vi självklart även har på NärCon. Anmälan görs i förtid med information om hur många ni är som är med i sketchen, vad den heter samt vem av er som är kontaktperson. Detta för att vi har ett begränsat antal platser. Du måste köpa en cosplaybiljett för att få delta i cosplaysketchen.
Regler och riktlinjer gällande Cosplaysketcherna:

• Antal deltagare: Minst 2, max 10.
• Tidsgräns: 5 Min, men 6 min är ok. Motivering: Monty Pythons parrot-sketch är på 5:28, och den är riktigt lång. Det är sketcher, inte teater. Blir sketchen för lång kommer ingen orka se den, utan ni får visa att ni verkligen har konstnärlig talang och fixa en bra sketch på 5 min.

• Innehåll: Inget olagligt och inget som kan skada någon. Motivering: Vi på NärCon vill inte kränka konstnärlig frihet, mycket svårare är det inte. Tänk dock på att ingen vill se Naruto/Sasuke uke seme brandman yaoi tentakler barbapappa blabla, ni förstår.
• Framträdande: Vi kommer tillhandahålla så många mikrofoner som möjligt, men vi kan tyvärr inte garantera något så räkna med att ni har MAX två mikrofoner att använda er av. Alla i gruppen måste ha en cosplaydräkt, den behöver INTE vara egengjord, dock samlar ni pluspoäng om dräkterna är egengjorda.
Tips: Se till att prata så starkt som möjligt och designa sketcherna så grafiskt som möjligt. Det är inte roligt att se en sketch ifall man inte hör eller förstår något av handlingen. OBS! Ska ni ha musik, maila in ljudet två veckor innan konventet, får du inget konfirmationsmail skicka det igen! OCH ta med ljudspåret på USB/CD ifall tekniska problem skulle uppstå. Att tänka på; Gör så få ljudspår som möjligt då det blir lättare o hålla reda på för våran ljudtekniker. Ha även med ett ordentligt manus som han/hon kan läsa och se när ljudspåret ska spelas. Manuset skall finnas utskriven och på USB/CD eller på en sida att ladda ner på en valfri sida under genrepet ifall papper skulle försvinna/bli förstörda.

Regler och riktlinjer gällande vapenföra Cosplayroller
Samtliga Sveriges lagar och förordningar gällande luftvapen, vapen attrapper och blankvapen måste följas, utöver dem gäller på NärCon också:
• 15 års ålders gräns på blankvapen och 18 års ålders gräns på luftvapen.
• Att alla vapen måste packas lämpligt till, under (när dem inte används till just cosplay) och från NärCon.
• Inget vapen som kan laddas, får vara laddat, vare sig med projektil eller med drivmedel (Greengas, Kolsyra, el, etc.).
• Alla effektbegränsade luftvapen som påkoms hos person utan bäranderätt (vanligtvis 18 fyllda år) kommer att beslagtags och överlämnas sedan till polisen, alla blankvapen som beslagtas kan kvitteras ut av målsman efter konventets avslutande. Om dessa inte blir uthämtade senast en månad efter avslutat konvent, lämnas dem också över till polisen.

16 svar till Regler

Lämna ett svar