Cosplay

*Nytt för i år: För att tävla i cosplaytävlingen måste du köpa en cosplaybiljett för 50 kr. Dessa är begränsade till antalet, bara 100 st kommer säljas, och priset för dessa går direkt tillbaka i form av priser i tävlingen.

Du behöver inte ha en biljett för att klä ut dig och gå runt på konventet, men för att tävla måste du ha en biljett!*

Klicka här för att anmäla dig till cosplayuppvisningen!

Klicka här för att komma till anmälan för Cosplaysketcherna!

Vad är då cosplay? Cosplay är förkortningen för Costume Play. Du försöker efterlikna en karaktär ifrån en anime, manga, film, spel eller liknade så mycket som möjligt. Dräkten ska helst vara egensydd till så stor del som möjligt och ju mer lik originalet desto bättre. Det som är det roliga med att NärCon är ett multikonvent är att du inte bara är begränsad till att cosplaya karaktärer ifrån japansk populärkultur. Utan om du vill cosplaya t.ex en Zerg, Darth Vader, en tre meter lång blå smurf eller en karaktär från Warhammer Fantasy Battle så är det helt okej. Enda kravet är att du skickar en referensbild vid anmälan.

Förutom en traditionell cosplaytävling har vi på NärCon en cosplaysketchtävling där du och dina vänner, iklädda cosplaykläder, framför en sketch för NärCons deltagare på vår stora scen! Den tillsammans med cosplaytävlingen är något som brukar locka stor publik och vi hoppas att den kommer att vara minst lika uppskattad i år!

Lite information gällande tävlande cosplayare
Som deltagande i cosplaytävlingen så får du förutom en chans att vinna själva tävlingen också ett foto av dig själv i din cosplaymundering. Du blir då fotad i vår fotostudio av våra duktiga fotografer och ifall det finns tillräckligt med tid kan du få ett gruppfoto taget med dig och dina vänner. Samtliga cosplayfoton laddas sedan upp på vår hemsida där du efter konventet kan dra hem dem till din egna dator. Mer information om detta kommer.

Alla cosplayare som tävlar måste dyka upp på genrepet. Väl på plats lämnar ingen lokalen, med undantag för toalettbesök. Genrepet kan ta en del tid så ta med någon form av tidsfördriv. Se till att komma i tid till genrepet, då det är väldigt många tävlande så kan några små förseningar skapa problem för alla närvarande. Så helt enkelt, kommer du för sent så kommer du inte in, oavsett orsak. Detta är för allas skull, kommer någon sent drabbas schemat och vissa saker kan behövas stressas igenom/hoppas över och då kan uppvisningen strula. Är du inte helt ombytt och klar, ta med dig sakerna och fortsätt göra dig i ordning när tid finns.

Det kommer finnas lite first aid verktyg för alla tävlande cosplayers på plats. Lite hjälp så att du kan sminka dig, fixa håret, och göra några mindre reparationer som med limpistol. Notera att du inte har tid att ta på dig dräkten helt från grunden utan att det är enbart till för om du behöver spraya peruken/håret lite mer, behöver sy på en knapp som lossnat, eller limma fast en skosula som släppt eller vad nu som kan tänkas gå fel.

Dagen innan cosplayuppvisningen kommer alla som ska tävla få hämta ut sin laminerade nummerlapp, den får ni inte tappa då det är eran köbiljett till scenen (nummerordning). Den måste ni även ha på sig när ni kommer till genrepet.

15 svar till Cosplay

Lämna ett svar