AMV-Tävling

Regler för AMV-tävlingen på NärCon X

 1. Längd på videon är max 7 minuter. Försök inte att komma så nära gränsen som möjligt, utan håll videon till att vara runt 5 min. Överskrids gränsen så får videon inte vara med.
 2. Skicka videon till amv@narcon.se innan den 23e juli, gärna längre tid i förväg så att vi har tid att undersöka videon efter fel eller dylikt som skulle hindra den från att delta så att vi kan informera om detta och meddela er.
 3. Inkludera inte texter som är skapade av andra personer (tänk: undertexter) och/eller texter som inte är relaterade till videon. Det är okej att ha en kort eftertext med credits till skaparna av AMVn, dock inte en introduktion.
 4. Kom ihåg att videon ska visas på en stor duk i en biografliknande sal, så att bild- och ljudkvalitet inte försämras märkvärt under dessa förhållanden.
 5. Om du vill skicka in AMVn på skiva eller liknande så är det också okej, vi kommer då att behålla skivan. Även så tar vi oss friheten att använda din AMV till vad vi vill efter konventet, vilket antagligen kommer innebära att vi lägger upp den på hemsidan och/eller forumet.
 6. Två priser kommer delas ut, en vinnare tar juryn fram, den andra publiken.
 7. Använd mestadels anime eller passande sekvenser från tv-spel (tänk Final Fantasy, Persona), basera inte hela videon på västerlänskt eller spelfilm.
 8. Vi söker musikvideos, inte trailers eller reklam.
 9. Inte i närheten av alla människor på NärCon är vuxna, tänk därför på att hålla videon barnvänlig. Är ni osäkra så fråga. Haibane renmeis vingscen är okej till passande musik – Dokuro-chan är det inte.

12 svar till AMV-Tävling

 1. Rebecca Ovesen skriver:

  Hoppas det blir fler AMV i år. Förra året var det bara 2. Längtar till Närcon!!!XP

 2. Agge skriver:

  Jag kommer delta utan tvekan! Allvarligt, var det bara två förra året?! Kära nån, nu får vi allt hetta till det!

 3. Rasmus Ax skriver:

  Jag kommer börja klippa ihop lite idag 😀 Hoppas den blir tillräckligt bra

 4. Tsunade skriver:

  jag vill va med men vet inte hur bildkvaliteten blir=/

 5. Sara skriver:

  Dags att sätta igång, blir lite stressigt med tanke på hur nära UppCon-deadlinen ligger NärCon-deadlinen^^”

 6. Erik skriver:

  Nära UppCon-deadlinen? Det är väl i alla fall mer än 1 månad emellan själva konventet uppcon och deadlinen =)

 7. Sara skriver:

  Sant, men att maska 2-3 sekunder kan ta uppemot 5 timmar(om det är mycket detaljer) så att få ihop en 3 minuters video(och hinna med beta-testing+alla ändringar de för med sig) kan ta lite tid^^” Men det borde gå, var jag som räknade fel först(epic fail som inkluderade ihopblandning av juni och juli>.<'')

 8. nadja skriver:

  verkar kul 😀 fast jag har inga vidioklipp att använda T.T är det ok att rita och använda egna bilder till musik videon?

 9. Insofistikerad skriver:

  Blir med i tävlingen. 🙂 har precis startad med en idé som jag hoppas hinner genomföra innan närcon 😀

 10. Tan-chan skriver:

  Guuuh! Jag har gjort en AMV som jag egentligen inte planerade att tävla med, och det är min första någonsin också. Men några kompisar övertalade mig till att skicka in den eftersom de tyckte det var tävlingsmaterial. Gaaaah! Är supernervös! Kommer säkert finnas massor med andra hur awesome AMV:s som helst ju, och så ska min lilla få plats där någonstans emellan. Skrämmande tanke. xD

 11. nadja skriver:

  jag han ej göra videon!! nooooooooooooooooooooooooooooooooooo DX darn…

Lämna ett svar