För Föräldrar

Följande stycke är en text riktad till dig som har barn eller är målsman till någon som tänker åka på NärCon.

NärCon är ett konvent med inriktning på sällskapsspel, tv-spel och japansk populärkultur. Konventet pågår 4 till 7 Augusti på Linköpings universitets lokaler i Linköping. Konventet arrangeras ideellt av föreningen NärCon via en ledningsgrupp bestående av cirka 25 personer. Dessa tillsammans med NärCons cirka 200 funktionärer gör upp ryggraden i organisationen och genomför årligen konventet NärCon med cirka 1500 deltagare.

För dig som är osäker på om du vill skicka ditt barn till NärCon så kommer här lite riktlinjer

NärCon rekommenderar att man om man ska åka själv är åtminstone 13 år gammal. Detta är bara en riktlinje och bör bestämmas av målsman beroende på tidigare erfarenheter, mognadsgrad och sällskap på konventet.

Konventet är helt fritt från alkohol och narkotika. Det är inte heller okej att berusa sig utanför konventet för att sedan gå in.

Konventet förfogar över en stor säkerhetsorganisation, den utgörs av publikvärdar, sjukvårdare, sovsalsvakter och på nattetid även ordningsvakter.

Vidare frågor hänvisar vi till våran generalgrupp, sätt att nå dem på återfinns under Kontakt.

11 svar till För Föräldrar

 1. pia thuresson skriver:

  Hej jag som förälder ska följa med. vill inte sova i sov salen finns det ett hotell- vandrarhem i närheten som jag kan bo på?…mvh Pia

 2. Nicole skriver:

  Hej min mamma undrar om det kommer att vara sängar i sovsalarna eller om man måste ha med egen madrass?

  • admin skriver:

   Alla får sova i sovsalarna enligt vad som brukar kallas konventsstandard, det vill säga får du ta med dig din egen madrass/liggunderlag, sovsäck och kudde. Vi erbjuder helt enkelt golvyta 🙂

 3. Susanne skriver:

  har inte köpt matkuponger, hittade inte detta? vad kostar maten o drycken ca pris därinne?

 4. therese skriver:

  Hej
  jag har ett problem,jag vill gärna med på detta conventet i år och de blir mitt första<3 Problemet är att mina föräldrar e osäkra på er kontroll av säkerheten.
  Så jag undrar hur jag kan förklara för dem att ni har allt under så god kontroll som ni kan?

  • Ullis skriver:

   Vi har utbildade evenemangsvärdar som patrullera området dygnet runt. Utöver dem har vi ett nästan en kilometer långt stängsel som går runt nästa hela området. NärCon kommer utöver detta enbart ha 2-3 ingångar till området, och alla dessa kommer vara bevakade dygnet runt.

   Utöver detta har det aldrig någonsin hänt någon större olycka eller slagsmål etc, utan alla som vi varit tvungna att åka till sjukhuset med har helt enkelt inte tagit hand som sig själva ordentligt.
   Vi kommer också, ifall något händer, kontakta alla berörda myndigheter och informera dem om att vi har NärCon under helgen. På detta så ligger Universitetet också otroligt nära brandstationen, sjukhuset och polisstationen.

   Kort sagt, det finns ingen anledning för dina föräldrar att oroa sig!:)

 5. Susanne skriver:

  hittar fortfarande inte någonstans att köpa matbiljetter? det finns enbart biljetter för inträde att köpa på sidan ????

 6. Susann Gerdin skriver:

  Hej, min dotter vill tälta inne på området eller runt omkring eftersom hon inte har fått tag i sovplatsbiljett. Funkar det att göra så?

Lämna ett svar