Vic Mignogna

Vic Mignogna  är en amerikansk röstskådespelare  som är känd i den yngre och nyare kretsen av Anime-fans. NärCon är såklart mycket stolta över att kunna presentera Vic som en del av NärCon:X stora eventutbud.

Vic har skådespelat en del sedan han var 8 år, både på skärmen och på scenen. Men det var inte förrens för 10 år sedan som han halkade in i animevärlden, då som rösten till Vega i Streetfighter II.

Sedan dess har Vic lånat ut sin röst till över 1500 tv-spel och animes mest känd som Edward Elric i Full Metal Alchemist. Andra roller inkluderar Tamaki Sou i Ouran High School Host Club, Fai i Tsubasa Chronicle, Dark i DN Angel, Kurz i Full Metal Panic,  Broly i Dragon Ball Z, Kougaijji i Saiyuki, Ikkaku i Bleach, Yukito i Air, Takanaga i Wallflower, Tatsu i Peacemaker, Luciano I Code Geass, Zero i Vampire Knight och många, många fler.

Men än längre än sin röstskådespelar karriär har han även varit aktiv som kompostitör/producent/vocalist. Han har själv medverkat i introlåtarna till en del animes han varit med i, bla introt till One Piece.

Som om detta inte vore nog har han en examen i filmkunskap och är djupt involverad i bla webserien Star Treck Phase II.

Under Närcon:X kommer han att hålla i Q&A’s och autografsigneringar, så missa inte chansen att få prata med Vic!

14 svar till Vic Mignogna

Lämna ett svar